Valenapoleoni kook

Mõnus kodune napoleon.

12 portsjonit.

Tainas

2 klaas jahu
200 g võid
0.5 klaas külma vett
0.25 tl soola

Kreem

100 g võid
1 klaas piima
1 tk muna
2 spl jahu
0.5 klaas suhkrut
sidrunikoort

Juhised

Haki või jahu ja soolaga purumassiks. Lisa vesi ja mätsi taignaks. Jaga tainas 5-ks osaks, rulli väga õhukeseks ja küpseta 220 kraadi juures 10 minutit, kuni plaadid muutuvad kenasti pruuniks. Jahuta plaate tasasel alusel. Sega kõik kreemi koostisosad kokku peale või ja kuumuta tasasel tulel kreemi paksenemiseni. Jahuta ja sega vahustatud võiga. Pudista üks plaat sõrmede vahel ühtlaseks puruks. Lao tort kokku, määrides igale plaadile kreemi (ühele kihile võid lisada soovi korral ka moosi). Raputa peale puru. Ja peale raputasin pähklipuru.

Kategooriad: Koogid

Allikas: http://omaetteasjataja.blogspot.com

Sisestatud: 12 märts 2012 23:26:43

Muudetud: 16 apr 2012 15:04:21

Otsi

Nädalamenüü

Palun logi sisse nädalamenüü kasutamiseks