Valenapoleoni kook
Mõnus kodune napoleon.
12 portsjonit.
Tainas
2 | klaas | jahu |
200 | g | võid |
0.5 | klaas | külma vett |
0.25 | tl | soola |
Kreem
100 | g | võid |
1 | klaas | piima |
1 | tk | muna |
2 | spl | jahu |
0.5 | klaas | suhkrut |
sidrunikoort |
Juhised
Haki või jahu ja soolaga purumassiks. Lisa vesi ja mätsi taignaks. Jaga tainas 5-ks osaks, rulli väga õhukeseks ja küpseta 220 kraadi juures 10 minutit, kuni plaadid muutuvad kenasti pruuniks. Jahuta plaate tasasel alusel. Sega kõik kreemi koostisosad kokku peale või ja kuumuta tasasel tulel kreemi paksenemiseni. Jahuta ja sega vahustatud võiga. Pudista üks plaat sõrmede vahel ühtlaseks puruks. Lao tort kokku, määrides igale plaadile kreemi (ühele kihile võid lisada soovi korral ka moosi). Raputa peale puru. Ja peale raputasin pähklipuru.
Kategooriad: Koogid
Allikas: http://omaetteasjataja.blogspot.com
Sisestatud: 12 märts 2012 23:26:43
Muudetud: 16 apr 2012 15:04:21
Otsi
Nädalamenüü
Palun logi sisse nädalamenüü kasutamiseks