Tarretatud heeringatort
Tarretatud heeringatort kodujuustuga - hea soolane suutäis.
4 portsjonit.
Koostisained
200 | g | must leib |
5 | dl | vett |
0.5 | tk | köögiviljapuljongikuubik |
8 | tl | zelatiini |
300 | g | heeringat marinaadis |
1 | tk | väike sibul |
3 | dl | hapukoort |
300 | g | kodujuustu |
Juhised
Kata lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga. Peenesta leib. Valmista puljong 3 dl veest ja puljongikuubikust ning jäta jahtuma. Sega 3 tl želatiini 1 dl veega, lase paisuda ning sulata kuumaveevannis. Kalla vedelik puljongi hulka, kalla leivapuru peale ja sega hästi läbi. Tõsta segu vormi ning suru ühtlase kihina laiali. Võta heeringas, hapukoor ja kodujuust toatemperatuurile, et segu liiga kiiresti ei tarduks. Haki heeringas ja sibul. Paisuta ja sulata 5 tl želatiini 1 dl vees. Sega kodujuust hapukoore, heeringa ja sibulaga. Maitsesta pipraga. Viimasena nirista juurde pidevalt segades želatiinilahus, kalla segu kohe vormi. Lase kinnikaetult vähemalt 4 tundi tarretuda.
Kategooriad: Kalatoidud
Allikas: http://halliki.blogspot.com/2010/10/leivajaatis-tarretatud-heeringatort.html
Sisestatud: 29 märts 2011 22:20:14
Muudetud: 08 apr 2011 00:11:51
Otsi
Nädalamenüü
Palun logi sisse nädalamenüü kasutamiseks